Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 06:16

Φεύγει ο νόμος (Κατρούγκαλου) που … παραμένει

Γράφτηκε από τον

pesek.jpg

Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

Σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων

• Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων με το ν. Κατρούγκαλου θα σήμαινε σφαγή των συντάξεών μας . Ουδέποτε είχαμε πιστέψει στα ψέματα των Κατρούγκαλου και Αχτσιόγλου- Υπουργών κοινωνικής ασφάλισης της κυβέρνησης Σύριζα- ότι με τον επανυπολογισμό δε θα μειωθούν οι συντάξεις μας, αλλά ότι κάποιοι θα πάρουν και αυξήσεις(!).

• Είχαμε επίσης προειδοποιήσει ότι, με την ενσωμάτωση του επιδόματος εξομάλυνσης και των οικογενειακών επιδομάτων στην προσωπική διαφορά, αυτή θα υπερέβαινε το 20%.

• Από τη δημοσιοποίηση (3 Οκτώβρη) του επανυπολογισμού από το Υπουργείο εργασίας προκύπτει ότι η προσωπική διαφορά κυμαίνεται από 20% έως 30% επί των ήδη κομμένων αποδοχών μας. Η προσωπική διαφορά δεν αποτελεί σύνταξη, επομένως μπορεί, όποτε θελήσει, η εκάστοτε κυβέρνηση να την εξαφανίσει και, σύμφωνα με το ν. της κυβέρνησης Σύριζα που ισχύει ακόμη (Νόμος 4583/2018 – ΦΕΚ Τεύχος Α 212/18.12.2018), μετά το ξεπάγωμα των συντάξεων από 1.1.2023, «θα συμψηφίζεται μέχρι την πλήρη εξάλειψή της, συμψηφιζόμενη με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων». Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι να «αποδημήσουμε εις Κύριον», οι πενιχρές συντάξεις μας στην καλύτερη περίπτωση θα μείνουν παγωμένες και στη χειρότερη, αν γίνει περικοπή της προσωπικής διαφοράς, θα μετατραπούν σε ένα φιλοδώρημα.

• Εμείς ποτέ δεν αποδεχθήκαμε τις μνημονιακές κρατήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση των δώρων και τις μειώσεις στο ΕΦΑΠΑΞ από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά- Βενιζέλου, Τσίπρα- Καμένου. Ούτε την εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου στους νέους συνταξιούχους. Ούτε αποδεχόμαστε τον επανυπολογισμό των συντάξεών μας και την προσωπική διαφορά. Ούτε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, για να γίνει βορά από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Ούτε τους ατομικούς κουμπαράδες και το βάρβαρο ανταποδοτικό σύστημα στην κοινωνική ασφάλιση.

• Η κοινωνική ασφάλιση ή θα στηρίζεται στο αναδιανεμητικό σύστημα με την εγγύηση του κράτους ή θα την εξαφανίσουν.

Καλούμε την κυβέρνηση:

1. Να καταργήσει το ν. Κατρούγκαλου, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά και να επιστρέψει τις επί πλέον περικοπές -αναδρομικά από 13.5.2016- στους νέους συνταξιούχους

2. Να καταργήσει άμεσα τον επανυπολογισμό και την προσωπική διαφορά η οποία επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια μας

3. Να επιστρέψει όλα τα κλεμμένα

4. Να καταβάλει άμεσα τα αναδρομικά

Απαιτούμε και δεν επαιτούμε

Διεκδικούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και με υπερηφάνεια τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μας.

Υπενθυμίζουμε προς πάσαν κατεύθυνση ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δοκίμασαν την οργή των συνταξιούχων και αισθάνθηκαν τη δύναμη του συνταξιουχικού κινήματος. Και όχι μόνο στην κάλπη.

πηγη: pandiera.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή