Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 06:31

«Νεοναζί, όχι πατριώτες»

Γράφτηκε από τον

money2.jpg

«Κελάηδησε» λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο Ελ. Συναδινός, ευρωβουλευτής των ναζί της Χρυσής Αυγής που αποχώρησε από την οργάνωση τον Απρίλιο του 2018.

Από το jailgoldendawn.com

Ένα δίκτυο μαύρης και παράνομης χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής από τα κονδύλια της Ε.Ε. είχαν στήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η ηγετική ομάδα της οργάνωσης, όπως αποκαλύπτει ο στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός. Σε δηλώσεις του στη Realnews (Κείμενο: Αλέξανδρος Κόντης, Real News, 12/5/2019) ο ευρωβουλευτής, που αποχώρησε από την οργάνωση τον Απρίλιο του 2018, αναφέρει ότι τα τρία εκλεγμένα μέλη της Ευρωβουλής και οι υπάλληλοί τους μετέφεραν στα ταμεία της οργάνωσης πάνω από το ήμισυ των αποδοχών τους. Τονίζει, μάλιστα, ότι το «κοινωνικό έργο», για το οποίο δήθεν προορίζονταν τα χρήματα,
δεν έγινε ποτέ.

«Αφ’ ης στιγμής εξελέγην ευρωβουλευτής, ομού με τους έτερους συναδέλφους μου, τον στρατηγό Γεώργιο Επιτήδειο και τον Λάμπρο Φουντούλη, συμφωνήσαμε να εμβάζουμε μηνιαίως στα ταμεία της Χρυσής Αυγής το 50% της μηνιαίας αποζημίωσής μας – να σημειωθεί ότι η αρχική συμφωνία ήταν για 40%. Πλέον αυτού και χωρίς να υφίσταται οποιαδήποτε αρχική δέσμευση, επιβλήθηκε από την κεντρική διοίκηση οι διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί βοηθοί μας να τη χρηματοδοτούν έκαστος με 1.000 ευρώ μηνιαίως. Η συμφωνία ήταν ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνταν για δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, διανομή τροφίμων σε απόρους, χρηματικά βοηθήματα σε ανέργους κ.λπ. Ειρήσθω εν παρόδω, η Χρυσή Αυγή σταμάτησε κάθε είδους κοινωνική δράση από το 2014, οπότε εύλογα δημιουργείται η απορία πού διοχετεύθηκαν», δηλώνει ο Ελ. Συναδινός, ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην εκλογική συνεργασία του ΠΑΤΡΙΕ, του πολιτικού φορέα που έχει ιδρύσει ο ίδιος με τον ΛΑΟΣ.

Eίναι πολλά τα λεφτά

Ερωτώμενος για το ύψος του ποσού που έχει διοχετευτεί στη Χρυσή Αυγή με αυτόν τον τρόπο, ο Ελ. Συναδινός επισημαίνει ότι ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ. «Αναφερόμαστε σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της τάξης του 1.000.000 ευρώ, περίπου. Παρά τις κατ’ επανάληψιν οχλήσεις από μέρους και των τριών ευρωβουλευτών προς τη Χρυσή Αυγή και τον οικονομικό διευθυντή αυτής να μας δοθεί ο οικονομικός απολογισμός των χρημάτων, κατά τη νόμιμη και ηθική απαίτηση “όλα στο φως”, με πλήρη διαφάνεια, αυτό δεν κατέστη πραγματικότητα».

«Δεν με ενδιαφέρει»

Σύμφωνα με τον στρατηγό, ο ίδιος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, είχε εκφράσει την αδιαφορία του γι’ αυτόν τον παράνομο τρόπο χρηματοδότησης της οργάνωσης. «Πριν από περίπου δύο χρόνια, αναθεωρήθηκε ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου απαγορεύθηκε ρητά η χρηματοδότηση εθνικών κομμάτων από χρήματα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, πλην αυτών της αποζημίωσης των ευρωβουλευτών. Οταν ενημερώσαμε τον κ. Μιχαλολιάκο ότι η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από πλευράς των βοηθών είναι πλέον παράνομη, η απάντησή του ήταν επί λέξει “δεν με ενδιαφέρει, εγώ θέλω να έρθουν τα χρήματα, έστω και μαύρα”. Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν έγινε αποδεκτό από μέρους μου», λέει ο Ελ. Συναδινός, εξηγώντας τον βασικό λόγο αποχώρησής του από τη Χρυσή Αυγή.

«Ομως, εδώ αξίζει να σημειωθεί το εξής: Τη στιγμή που αναφέραμε ότι πλέον ήταν παράνομη η όποια χρηματοδότηση από τους βοηθούς, η κεντρική διοίκηση έστειλε ένα e-mail στους βοηθούς και τους απαγόρευε με οποιονδήποτε τρόπο να καταβάλλουν τα αντίστοιχα ποσά στη Χρυσή Αυγή, προσπαθώντας έτσι να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη στην περίπτωση που υποκύπταμε και της παρείχαμε αυτού του είδους τη χρηματοδότηση», προσθέτει.

«Το πού κατέληξαν τα χρήματα αυτά δεν γνωρίζω, αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι ούτε κοινωνικό έργο πραγματοποιήθηκε με αυτά, ούτε βοηθήθηκαν τοπικές οργανώσεις – για όσες και για όσο λειτουργούσαν, αυτό γινόταν από το υστέρημα κάποιων μελών της Χρυσής Αυγής. Τα συμπεράσματα τα αφήνω στους αναγνώστες σας», δηλώνει με νόημα.

«Νεοναζί, όχι πατριώτες»

Επιζητώντας μια δεύτερη θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ελ. Συναδινός χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή όχι πατριωτικό ή εθνικιστικό κόμμα, αλλά νεοναζιστικό. «Από τη δική μου πλευρά, προσπάθησα να αναδείξω θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και την οικειοποίηση του όρου “Μακεδονία”, την τουρκική παρέμβαση στη Θράκη και την ανεδαφική αμφισβήτηση των ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου, την παράνομη μετανάστευση και την ανάγκη για μια Ευρώπη με ισχυρά και ασφαλή σύνορα. Υπήρξαν αρκετές επιτυχίες, όπως στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, οι οποίες έχουν παγώσει. Μπορεί ο Σουλτς να με απέβαλε παράτυπα από την Ολομέλεια επειδή είπα την αλήθεια για την Τουρκία, αλλά με αυτόν τον τρόπο συνέβαλα στην τελική απόφαση που έλαβε η Ενωση έναντι της Τουρκίας», δηλώνει για την προηγούμενη θητεία του.

«Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι, με μόνη διαφορά πως μετά τις εκλογές οι συσχετισμοί και τα δεδομένα εντός Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό θα είναι διαφορετικά και τα μέσα που θα έχω στη διάθεσή μου διευρυμένα. Στην προηγούμενη θητεία μου, συνεργαζόμενος με τη Χρυσή Αυγή, κάθε προσπάθεια για συνεργασία με τις πολιτικές ομάδες του ENF της Μαρίν Λεπέν και του EFDD του Φάρατζ ήταν ανεπιτυχής, καθόσον η Χρυσή Αυγή αποτελούσε και αποτελεί κόκκινο πανί για όλους, ως ένα νεοναζιστικό και όχι πατριωτικό ή εθνικιστικό κόμμα», καταλήγει ο Ελ. Συναδινός.

πηγη: imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή