Σήμερα: 18/12/2018
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 08:06

Στ. Πιτσιόρλας: (Ξε)πουλούνται άρον-άρον Εγνατία Οδός, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, Ελληνικό, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ

Γράφτηκε από

pitsiorlas.jpg

«Τα προαπαιτούμενα είναι γνωστά, οι συμφωνίες είναι δεδομένες» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» ερωτηθείς για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πώληση της Εγνατίας Οδού, του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΗ!!!

«Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση ΔΕΣΦΑ και της Εγνατίας είναι σε εξέλιξη. Μιλάμε για μειοψηφικά πακέτα, όπως ψευδεπίγραφα είπε. Η πλειοψηφία θα παραμείνει, τάχα, στο Δημόσιο». Παράλληλα, όπως είπε, προχωρούν και οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού, του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΗ και εταιρειών παροχής ύδατος!

Όσον αφορά την Εγνατία Οδό, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως «ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Συμφωνήσαμε με Ευρωπαίους για μια πρόσκληση ενδιαφέροντος. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Πρέπει τώρα να οριστικοποιηθούν οι όροι».

«Το θέμα του ΔΕΣΦΑ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υποβολής προσφορών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση μέχρι τέλος του χρόνου, υπογραμμίζοντας πως «το 2016 και το 2017 έχουμε ρεκόρ δεκαετίας από άμεσες ξένες επενδύσεις» (εννοεί ιδιωτικοποιήσεις!).

Για την επένδυση στη Σιθωνία τόνισε πως θα γίνει κανονικά. «Ο χειρισμός που έγινε στο Ελληνικό για το αντίστοιχο θέμα, έδειξε ότι λύθηκε το θέμα», επεσήμανε.

Σχολιάζοντας τέλος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική οικονομία, ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε:

«Είμαστε σε μια φάση βελτίωσης. Κόστισε η καθυστέρηση της δεύτερης αξιολόγησης. Δεν εξαρτιόταν από μας μόνο. Όλοι γνώριζαν τη διαφωνία των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ»!

Μπορούμε και αλλιώς

Πολλά, βεβαίως, δεν εξαρτώνται μόνο από κομήτες στο κυβερνητικό σχήμα, όπως ο Στ. Πιτσιόρλας.

Οι ιδιωτικοποιήσεις ιδιαίτερα εξαρτώνται και από εμάς. Όσο εμείς καθόμαστε στους καναπέδες μας με τη λογική ότι «τίποτα δεν γίνεται» και τη λογική του «αναγκαίου κακού», ασφαλώς οι ξεπουληματικοί σχεδιασμοί Πιτσιόρλα και κυβέρνησης θα προχωρήσουν.

Με εμάς όμως στο προσκήνιο και τους δρόμους, Πιτσιόρλες και ξεπουληματικές κυβερνήσεις δεν υπάρχουν.

Μη φοβόμαστε! Μπορούμε και χωρίς τους κηδεμόνες μας!

Πηγή; iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή