Σήμερα: 12/07/2020
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

2020-07-10_132550.png

Ένα καθημερινό έγκλημα διαπράττεται μπροστά στην θάλασσα της Πειραϊκής με την συνέχιση του μπαζώματος που εκτελείται από τεχνική εταιρεία στο όνομα της Cosco και σε αυτή την καταστροφή παραμένουν θεατές η κυβέρνηση, το ΥΕΝ, η δημοτική αρχή Πειραιά και η Περιφέρεια Αττικής.

Το μπάζωμα συνιστά την άλλη όψη του περιβαλλοντικού εγκλήματος με τη βυθοκορήσεις που προσωρινά διεκόπησαν με δικαστική απόφαση, στην ίδια περιοχή που βρίσκεται στους σχεδιασμούς των κινέζων για την δημιουργία νέας προβλήτας για τα μεγαθήρια κρουαζιερόπλοια και αποτελεί μέρος του συνολικού επιχειρησιακού σχεδίου της Cosco το οποίο προβλέπει μία νέα ChinaTown μπροστά στην πόλη του Πειραιά με τσακισμένα τα εργατικά δικαιώματα, με δραματική επιβάρυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με την επιδείνωση του συγκοινωνιακού προβλήματος που ήδη στον Πειραιά αποτελεί μόνιμο βραχνά για τους πολίτες του.

Σε καθημερινή βάση πέντε φορτηγίδες αδειάζουν τα μπάζα μολύνοντας και καταστρέφοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα στο όνομα μιας επένδυσης η οποία αποδεικνύεται καταστροφική για την πόλη, τους πολίτες και ευρύτερα για την Αττική, και μιας ανάπτυξης η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κερδοφορίας της Cosco.

Το κεντρικό πολιτικό και τοπικό κατεστημένο αδιαφορεί και στην ουσία συγκαλύπτει το έγκλημα που λαμβάνει χώρα στην Πειραϊκή και με τον τρόπο του δηλώνει συμμόρφωση και υποταγή στα σχέδια των κινέζων επενδυτών!!!

Οι ευθύνες όλων τους ήταν και είναι καθοριστικές!!!

Η δυσμενέστατη κατάσταση που διαμορφώνεται τόσο στην Πειραϊκή όσο και ευρύτερα στο λιμάνι του Πειραιά επιβάλλει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη κλιμάκωσης των αγωνιστικών δράσεων και κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον οργανωμένο ανυποχώρητο και μαζικό αγώνα του λαού του Πειραιά για να ματαιωθούν αυτοί οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί.

Η ΠΕΝΕΝ η οποία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό αγωνιστικό ρόλο όλη την περίοδο κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, βρίσκεται και σήμερα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην περάσουν τα τερατώδη σχέδια της Cosco με το Master Plan, για να μην προχωρήσει το καταστροφικό έργο στην Πειραϊκή, για να διασφαλιστούν τα εργατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ανάγκες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Το παρόν εστάλη:

Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

Πρωθυπουργό,

Πολιτικά κόμματα,

Υπουργό Περιβάλλοντος,

Υπουργό Πολιτισμού,

ΥΕΝ,

Αρχηγό Λιμενικού Σώματος - Λιμενικές αρχές Πειραιά

Κοινοποιήθηκε:

Μ.Μ.Ε.

Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,

Τοπικές κινήσεις πολιτών

Ετικέτες

minneapolis-police-death.jpg

Τη σκληρότητα των αστυνομικών που εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αναδεικνύει το οπτικό υλικό και η απομαγνητοφώνησή του, που συλλέχθηκε από τις κάμερες που φορούσαν οι αστυνομικοί, μεταξύ αυτών και ο δολοφόνος του.

Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ, είπε στο θύμα να σταματήσει να φωνάζει και να μη μιλάει καθώς πίεζε με το γόνατό του τον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά και εκείνος πάσχιζε να αναπνεύσει. Ο Τζ. Φλόιντ, στον οποίο οι αστυνομικοί είχαν περάσει χειροπέδες, ακούγεται να λέει στο βίντεο ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει πάνω από 20 φορές.

«Είμαι τελειωμένος, τελειωμένος. Είμαι κλειστοφοβικός. Πονάει το στομάχι μου. Πονάει ο λαιμός μου. Πονάω παντού. Χρειάζομαι νερό, παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Δεν μπορώ να αναπνεύσω, κύριε αστυνομικέ. Θα με σκοτώσεις φίλε», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο Φλόιντ, απευθυνόμενος στον δολοφόνο του που τον πίεζε με το γόνατό του. «Τότε σταμάτα να μιλάς, σταμάτα να φωνάζεις. Σπαταλάς πολύ οξυγόνο μιλώντας», του απαντάει ο Σόβιν.

Ο Φλόιντ ακούγεται να παρακαλάει τους αστυνομικούς τη στιγμή που τον συλλαμβάνουν να μην τον βάλουν στο περιπολικό γιατί ήταν κλειστοφοβικός και δυσφορούσε. Καθ’ όλη τη διάρκεια που ο αστυνομικός τον είχε καθηλωμένο στο έδαφος ο Τζορτζ Φλόιντ παρακαλούσε να τον αφήσουν να αναπνεύσει, λέγοντας ότι δεν έχει πρόθεση ούτε να αντισταθεί, ούτε να φύγει.

Προς το τέλος και ενώ πλέον οι δυνάμεις του Τζορτζ Φλόιντ τον εγκαταλείπουν, ακούγεται να ψιθυρίζει: «Μαμά σ' αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός». Η μητέρα του Φλόιντ πέθανε πριν από δύο χρόνια ωστόσο στο βίντεο εκείνος ακούγεται να την επικαλείται πολλές φορές.

Το υλικό αυτό της δικογραφίας δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της προσπάθειας του δικηγόρου ενός από τους άλλους δύο αστυνομικούς που συμμετείχαν στην δολοφονία, του Τόμας Λέιν, να απορριφθούν από το δικαστήριο οι κατηγορίες της συναυτουργίας και συνέργειας σε δολοφονία που έχουν απαγγελθεί στον πελάτη του. Βέβαια από την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών, προκύπτει ότι ο Λέιν δεν κάνει τίποτα ώστε να σταματήσει τη δολοφονία.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΗΓΗ: 902.gr

Ετικέτες

Masimo-Dalema.jpg

To κείμενο αυτό είναι παλιό και το επαναφέρουμε ενόψει των νέων Μνημονίων, που με άλλη μορφή τώρα, έρχονται να πνίξουν ξανά τη χώρα μας.

Το κείμενο είναι… αφιερωμένο σε όλους τους νενέκους και σε όλους αυτούς από το εξωτερικό που συνεχίζουν να δείχνουν με το δάκτυλο την Ελλάδα

Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, προκάλεσε πανικό στους δανειστές μας.

Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε ΚΑΘΑΡΑ, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.

«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά ο Πρώην πρωθυπουργός, εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με εντελώς διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.

«Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη» δηλώνει ανοιχτά ο Ντ’ Αλέμα.

«Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Έχουμε δώσει στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρό ποσοστό στις ιταλικές.

Διακόσια είκοσι δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ βοήθειας πήγαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες» σημειώνει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς και υπογραμμίζει συγκεκριμένα: «Στην πραγματικότητα, όταν λέγεται ότι εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων -όχι, εμείς πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες.

Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Είναι χρήματα κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται ούτε καν την μυρωδιά τους».

ΠΗΓΗ: iskra.gr

Ετικέτες

f1bcb14614134a9ba243924e95306e19_L.jpg

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) ενέκρινε μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην παροχή ιατρικής περίθαλψης στους ναυτικούς όταν αποβιβάζονται και στην παροχή βοήθειας κατά τη διάρκεια της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19.
 
Οι συστάσεις , τις οποίες ο ΙΜΟ προέτρεψε τις λιμενικές αρχές και τις εθνικές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν, έρχονται μετά από μήνες ναυτικών που δεν μπορούν να αποβιβαστούν στο λιμάνι καθώς τα έθνη προσπαθούν να σταματήσουν την εξάπλωση του coronavirus. Ορισμένοι ναυτικοί έχουν περάσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερους από 18 μήνες στη θάλασσα και έχουν στερηθεί κρίσιμης υγειονομικής περίθαλψης όταν βρίσκονται στο λιμάνι, ακόμη και όταν παρουσιάζουν απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα. Σύμφωνα με τη σύμβαση ναυτικής εργασίας (MLC) της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, τα κράτη λιμένα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι ναυτικοί που επιβαίνουν σε πλοία στο έδαφός τους και χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης έχουν πρόσβαση σε ιατρικές εγκαταστάσεις στην ξηρά. Η υποχρέωση παροχής βοήθειας σε ναυτικούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής βοήθειας, κατοχυρώνεται επίσης στις συμβάσεις του ΔΝΟ για την ασφάλεια της θαλάσσιας ζωής στη θάλασσα (SOLAS), στη θαλάσσια έρευνα και διάσωση (SAR), στη διάσωση και τη διευκόλυνση, καθώς και στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS).
ΠΗΓΗ:  portcity.gr
Ετικέτες