Σήμερα: 28/03/2024
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 09:51

Ρουκέτες στο Ισραήλ, αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα

Γράφτηκε από τον

israel-palestine.jpg

Μερική ανάφλεξη στην Παλαιστίνη, καθώς ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από επίθεση με ρουκέτες που πραγματοποιήθηκε κατά του Τελ Αβίβ.

Χθες το βράδυ τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρουκέτες τη στιγμή που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρισκόταν στην Ουάσινγκτον και υπέγραφε τις συμφωνίες ομαλοποίησης των σχέσεων του εβραϊκού κράτους με δύο αραβικές χώρες, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, από τις δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν, η μία αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα. Η δεύτερη έπεσε στην πόλη Ασντόντ, ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και το Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο άνθρωποι.

Καμία παλαιστινιακή οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Σύμφωνα με μαρτυρίες από τη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον μία ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τα βόρεια αυτού του θύλακα προς το Ισραήλ.

Η ισραηλινή απάντηση δεν άργησε να έρθει, καθώς αεροσκάφη βομβάρδισαν τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ προειδοποιητικές σειρήνες για πυραύλους από τον παλαιστινιακό θύλακα ήχησαν στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν ότι μια αεροπορική βάση της Χαμάς βομβαρδίστηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Ο ισραηλινός στρατός, που δεν επιβεβαίωσε αμέσως την επίθεση, είπε ότι οι προειδοποιητικές σειρήνες για πυραύλους ενεργοποιήθηκαν σε ισραηλινές κοινότητες που συνορεύουν με την Λωρίδα της Γάζας.

πηγη: efsyn.gr

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή