Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 08:01

Προσβολή των ανδρών για τον Τραμπ η επιλογή γυναίκας συνυποψήφιας

Γράφτηκε από

trump_1.jpg

«Ορισμένοι άντρες θα νιώσουν προσβεβλημένοι» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχετικά με την απόφαση του αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν, στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου να επιλέξει μία γυναίκα συνυποψήφια.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος έχει δεσμευτεί από τον Μάρτιο να επιλέξει μία γυναίκα ως δεξί του χέρι στις εκλογές, η οποία θα γίνει αντιπρόεδρος την περίπτωση που ο ίδιος κερδίσει.

Στη λίστα βρίσκονται 13 πιθανά ονόματα γυναικών, που έχουν υπηρετήσει την πολιτική σκηνή της χώρας, ενώ η επιλογή της υποψήφιας αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ όμως από ότι φαίνεται δεν βρίσκει καλή την ιδέα, καθώς όπως ο ίδιος στηρίζει «περιορίστηκε σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων». Μιλώντας μάλιστα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Fox Sports επεσήμανε πως θα επιλέξει μία διαφορετική πορεία από τον Μπάιντεν. «Ορισμένοι θα πουν πως είναι μία προσβολή προς τους άνδρες. Άλλοι θα πουν πως είναι εντάξει», ανέφερε στη συνέντευξή του.

Στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ έχουν επιλεχθεί μόνο δύο γυναίκες ως συνυποψήφιες σε προεδρικές εκλογές. Η Τζεραλντίν Φεράρο με τον Δημοκρατικό Ουόλτερ Μοντείλ το 1984 και η Σάρα Πέλιν με τον Ρεπουμπλικανό Τζον Μακέιν το 2008. Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του 2016 η Χίλαρι Κλίντον αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα υποψήφια πρόεδρο.

πηγη: efsyn.gr