Σήμερα: 08/07/2020
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 07:59

Ο Evo Morales καταγγέλλει προετοιμασία κατάστασης πολιορκίας στη Βολιβία

Γράφτηκε από

Evo_Morales.jpg

evo_morales_estado_de_sitio_golpe_de_estado_bolivia_reuters.jpg_1718483347.jpg

Βολιβία Η καταστολή κατά των πορειών που αρνούνται το πραξικόπημα στη Βολιβία έχει αφήσει τουλάχιστον 24 αυτόχθονες νεκρούς. Η καταστολή των διαδηλώσεων ενάντια στο πραξικόπημα έχει αφήσει τουλάχιστον 24 αυτόχθονες νεκρούς. | Φωτογραφία: Reuters

Ο βολιβιανός πρόεδρος δήλωσε από το Μεξικό ότι οι δεξιοί πραξικοπηματίες επιδιώκουν να οδηγήσουν τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας, μπροστά σε συνεχείς λαϊκές κινητοποιήσεις «που απαιτούν σεβασμό για τη δημοκρατία»

Ο Evo Morales, κατήγγειλε μέσω του Twitter ότι η de facto κυβέρνηση «μετά τη σφαγή 24 αυτόχθονων, προετοιμάζουν κατάσταση πολιορκίας – «επιβεβαίωση ότι εγκατέστησαν μια δικτατορία»

Απορρίπτει επίσης ότι η de facto κυβέρνηση επιδιώκει την ειρήνευση της χώρας και, αντίθετα, διατάζει τη «κυνηγητό και καταστολή» εκείνων «που απαιτούν σεβασμό για τη δημοκρατία».

Με την παραίτησή του, ο Μοράλες ζήτησε από τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς ηγέτες να σταματήσουν τη βία εναντίον του ιθαγενούς λαού, των μαχητών και των οπαδών του κινήματος για σοσιαλισμό (MAS), του κυβερνητικού κόμματος. Ωστόσο, από τότε οι διώξεις και οι επιθέσεις εναντίον του έχουν αυξηθεί.

Μία εβδομάδα μετά το πραξικόπημα, οι διαδηλώσεις στη Βολιβία συνεχίζονται, ενώ οι επιθέσεις των στρατιωτικών και των αστυνομικών δυνάμεων εντείνονται.

 

5tTytNmE536xWmor.jpg

πηγη; atexnos.gr

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή