Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 08:01

Μετά τις «αγορές» χορεύουν και τα «κοράκια»

Γράφτηκε από τον

kanena-spiti-sta-xeria-trapezith-syriza.jpg

– του Γεράσιμου Χολέβα

Τι να θυμίσει κανείς πάλι; Να θυμίσει πως φωνάζανε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τώρα παίρνουν νέα μέτρα για να πατάξουν κάθε κίνηση αλληλεγγύης στα θύματα των πλειστηριασμών;

   Αν και φαίνεται να μην έχει πια νόημα θα συνεχίσουμε το κάνουμε. Θα υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα, δηλαδή (αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει πια από τα αυτονόητα) πως οι άνθρωποι είναι κοινοί ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες υψηλού επιπέδου. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι οι «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» που τώρα γίνονται διώκτες των αγώνων κατά των πλειστηριασμών;…

Πάμε στην είδηση, όπως ακριβώς τη διατυπώνει το δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

«Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών, ανακοίνωσαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Δημήτρης Λιάκος, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με το Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Οι πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε δύο άξονες. Συγκεκριμένα:

—Σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα

—Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

   Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα».

   Τι μας λένε εδώ οι «αριστεροί» υπουργοί:

Ένταση της ποινικοποίησης των αγώνων αλληλεγγύης σε ανθρώπους που μέσα στην κρίση περνούν την βάρβαρη διαδικασία του πλειστηριασμού των σπιτιών τους.

—Ακόμα πιο απλά: Οι «ευαίσθητοι» στην κοινωνική δικαιοσύνη «αριστεροί» υπουργοί θέλουν να βοηθήσουν αυτούς που ίδιοι ονόμαζαν «αρπακτικά» ή «κοράκια» της αγοράς. Έτσι, με τα μέτρα που ανακοίνωσαν τα «κοράκια» θα μπορούν πιο εύκολα να ολοκληρώσουν το «έργο » τους.

   Αυτό που έχει αξίζει να σημειώσουμε είναι πως οι εντολές είχαν ήδη δοθεί. Πριν δύο μέρες ο φίλος τους και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup,  όταν ρωτήθηκε για τους πλειστηριασμούς είπε πως το ζήτθημα τέθηκε και πως η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση. Έτσι, για να γνωρίζουμε την παλικαριά εκείνων που «σύχναζαν» σε αγώνες και σήμερα γίνονται διώκτες τους. 

   Από εμάς ένα μεγάλο «εύγε» στην κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση που κάνει  στα «κοράκια» και τα «αρπακτικά» της αγοράς. Θα είναι σίγουρα ευχαριστημένα με την καλή δουλειά και την άμεση ανταπόκριση των «αριστερών» υπουργών  Είναι, βέβαιο, δε, πως κι αυτά (τα «κοράκια», ντε!) θα «χορεύουν», όπως και οι «αγορές» άλλωστε, στο ρυθμό που βαράει το νταούλι ο πρωθυπουργός…

Πηγή: imerodromos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 08:20
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή